Hotel Podewils to miejsce pełne elegancji i kunsztownej estetyki, pachnące domem i minionymi epokami.
Doskonałe bez względu na cel podróży, zarówno dla spragnionych wypoczynku i relaksu, dla zwiedzających Światową Stolicę Bursztynu, jak i do organizacji pobytów oraz spotkań biznesowych.
Barokowy, skrupulatnie odrestaurowany pałacyk jest dyskretnie usytuowany tuż nad Motławą, przy gdańskiej przystani jachtowej, w niewielkiej odległości od Starego Miasta.
Z okien luksusowych pokoi roztacza się niezapomniany widok na starówkę, rzekę oraz zabytkowy Żuraw.
|
Galeria (kliknij aby powiększyć)
|
|
|
|
|
|
Inspiracją wystroju pokoi jest epoka baroku i rokoko.
Każdy z 10 dwuosobowych pokoi ma swój indywidualny czar i atmosferę. Stylowe i ciepłe, zadziwiają swoim pięknem i funkcjonalnością.
Dzięki starannie dobranym detalom, antycznym i komfortowym meblom pobyt w Hotelu Podewils to podróż w krainę marzeń o XVIII-w. Gdańsku.
Pokoje łączą wysmakowaną elegancję z najnowocześniejszą techniką, której bazę stanowią klimatyzacja, osobisty sejf, mini-bar, zestaw TV-SAT i DVD, dwa telefony, podłączenie do Internetu. Stylowe, marmurowe łazienki, wyposażone są w telefon, wannę i prysznic jacuzzi z hydromasażem, suszarkę do włosów.
|
|
Królewski charakter wnętrz, romantyczna atmosfera, wyśmienita kuchnia i dyskretny personel zyskały uznanie wielu polskich i zagranicznych Gości, w tym sław świata sztuki i biznesu.
Potwierdzeniem najwyższego standardu usług są przyznane hotelowi wyróżnienia i rekomendacje, m.in. przez GEO Special, Stern, Der Feinschmecker, Merian, Easy Escapes.
|
|
|
Hotelowa Restauracja Podewils to miejsce, które trzeba odwiedzić, aby przekonać się o doskonałym stylu i kunszcie mistrzowsko przyrządzonych specjałów z całego świata, zaskakujących kombinacją kolorów i smaków.
Oryginalne receptury, harmonijnie dobrane gatunki win, srebra i porcelana oraz ceremonia serwowania dań to wizytówki Restauracji Podewils, uznanej za najlepszą restaurację w Trójmieście przez takie czasopisma jak: Merian, Der Feinschecker, Geo Special.
Godna polecenia jest specjalność szefa kuchni: masło porto i czosnkowe serwowane na wstępie do chleba, potrawka z raków w brandy, leśna zupa borowikowa z domowymi kluseczkami oraz pierś z kaczki na karmelizowanych jabłkach w sosie z fig i mango.
Spragnionych relaksu hotel zaprasza na lampkę wina przy kominku hotelowego foyer lub na taras letni tuż nad brzegiem Motławy, do sauny i na masaż.
Hotel Podewils dysponuje również ofertą konferencyjną, umożliwiającą organizację spotkań biznesowych w wąskim gronie.
|
Odległości:
Do PKS | 2 km. | |
Sklep | 100 m. | |
Do morza | 5 km. | |
Do PKP | 2 km. | |
Stacja Benzynowa | 1 km. | |
Punkt Widokowy | 100 m. | |
Poczta | 500 m. | |
Przystań | 10 m. | |
Basen Kryty | 4 km. | |
Copyright © Ogólnopolski System Ofert Wizualnych 2011 r. Wszelkie Prawa Zastrzeżone
|
|